Vad är Diversion?

Om du inte vet svaret på denna fråga – så är du inte ensam. Nio av tio kunder vet inte vad diversion är. Men du har troligtvis bevittnat det. Diversion är när produkter är sålda på ”obehöriga” platser. Till exempel så är endast salonger eller relaterade och berättigade websidor behöriga att sälja genuina Matrixprodukter. Det kan dock vara så att du kan hitta några enstaka produkter i din lokala mataffär, på ditt apotek, på auktionssidor online eller i lågprisaffärer. Professionella salongsprodukter som du hittar utanför en salong anses vara ”diverted”.

Varför är Diversion dåligt?

Produkter som är ”diverted” kan vara förfalskade, ha utspädda recept, eller ha recept som har utgått och därför inte är säkra att använda. I all annonsering framför Matrix följande, "Genuine Products Guaranteed Only In Salons." Detta innebär att om du köper våra produkter i en mataffär, på ett apotek eller genom vilket annat försäljningsställe som inte är en behörig salong eller websida så kan vi inte garantera att det är en äkta Matrixprodukt som fungerar som den ska. Dessutom så är Matrixprodukter som är sålda utanför en salong ofta 15 % dyrare eller mer.

Är du i fara?

Det kan du vara. Förorenade eller förfalskade produkter kan skapa irritation eller till och med infektion.

Vilka ligger bakom produkter som är ”diverted”?

Produkter är ”diverted” av obehöriga återförsäljare och salonger, eller deras anställda, plus andra oärliga individer som ser vinning i piratkopiering.

Vad kan Matrix göra för att stoppa Diversion?

För att skydda Matrix salonger och för att säkerställa att kunder endast får Matrixprodukter av högsta kvalité, anpassade efter deras specifika hårbehov, fortsätter Matrix sitt löfte om att aktivt bekämpa diversion:

- En före detta FBI agent har utvecklat strategier och övervakar utförandet av Matrix anti-diversion program.
- Exklusiva produktkoder används för att spåra rörelse av Matrixprodukter. Detta är en metod för att spåra produkter till ”industri-diverters”.
- Vi har avslutat över 3,000 diverters och spårar produkter som är diverted med vårt sekundära kodsystem.
- Vi har installerat en ny policy för Kvalitetsgaranti endast för salongsköp.
- Representanter från Matrix gör stickprov på obehöriga försäljningsställen i USA. Dessa produkter är därefter avkodade i ett försök att identifiera diverters.
- Pågående underrättelseprocedurer avslöjar diversionssystem, vilket inkluderar affärer och missbruk på internet.
- Information angående Diversion kan meddelas till Matrix säkerhetsavdelning genom att ringa Matrix Hotline på +46 (0) 85 86 15 310 eller genom att skicka ett email.
- Vi jobbar tillsammans med andra varumärken på L'Oreal Professional Products Division för att minska diversion.

Vad kan du göra för att hjälpa stoppa Diversion?

Riskera inte det, köp inte det! Meddela dina vänner om den potentiella faran av att köpa produkter som är diverted! Var snäll att Klicka Här om du ser en Matrixprodukt till försäljning utanför en salong, eller skicka ett email till oss med staden, landet och namnet av platsen där du såg produkterna. Du kan också ringa +46 (0) 85 86 15 310 för att rapportera diverters. Vi kommer att bedriva en full utredning.

Select a location

Select a language